Progresivne Web aplikacije – PWA

Progresivne Web aplikacije – PWA

Progresivne Web Aplikacije predstavljaju revoluciju u svijetu mobilnih iskustava, kombinirajući brzinu i praktičnost Web stranica s bogatstvom i funkcionalnostima mobilnih aplikacija.
Progresivne Web aplikacije – PWA

U današnjem digitalnom svijetu, brza i jednostavna dostupnost informacija i usluga ključni su faktori uspjeha za svaku tvrtku. Progresivne Web Aplikacije (PWA), postale su pravi game changer u svijetu Web razvoja i mobilnih aplikacija. U ovom članku istražit ćemo što su PWA, kako funkcioniraju, kako se razlikuju od standardnih mobilnih aplikacija i Web stranica, te kako tvrtke mogu profitirati implementirajući PWA u svoje poslovanje.

Što su Progresivne Web aplikacije?

Progresivne Web Aplikacije (PWA) su Web stranice koje kombiniraju najbolje od dvaju svjetova: Web-a i mobilnih aplikacija. Ove aplikacije su dizajnirane da pruže korisnicima bogato i brzo iskustvo, slično kao što to čine tradicionalne mobilne aplikacije, ali se izvršavaju putem Web preglednika. Ključna karakteristika PWA je progresivnost, što znači da se prilagođavaju različitim uređajima i razinama podrške.

Kako PWA funkcioniraju?

PWA koriste modernu Web tehnologiju kao što su HTML, CSS i JavaScript kako bi omogućili offline pristup i brzu interakciju. Ključna komponenta PWA je Service Worker, što je program koja radi u pozadini i omogućuje aplikaciji da pohrani podatke na uređaju korisnika i radi bez Internetskog pristupa. To znači da korisnici mogu koristiti PWA čak i kada su izvan dosega signala za Internet.

Razlike između PWA, mobilnih aplikacija i Web stranica

Iako PWA dijele neke karakteristike s mobilnim aplikacijama i Web stranicama, postoje ključne razlike. PWA ne zahtijevaju instalaciju s trgovina aplikacija (Google Play i App Store) i mogu se koristiti na svim uređajima i platformama. S druge strane, mobilne aplikacije obično se moraju instalirati i ažurirati putem trgovina aplikacija, dok su Web stranice manje interaktivne i imaju ograničeni offline rad (funcionalnost bez pristupa Internetu).

Prednosti implementacije PWA za tvrtke

Tvrtke mogu imati mnoge koristi od implementacije PWA:

  • Brže učitavanje i bolje korisničko iskustvo: PWA omogućuje brže učitavanje stranica, smanjujući broj napuštanja Web stranice i povećavajući angažman korisnika.
  • Offline rad: PWA omogućuje korisnicima pristup sadržaju čak i kada nisu povezani na Internet, što je korisno za informacije koje se često koriste.
  • Manji troškovi razvoja: PWA se razvijaju koristeći Web tehnologiju, što znači da tvrtke ne trebaju razvijati odvojene verzije za različite platforme (iOS, Android, Windows).
  • Veća dostupnost: PWA se mogu koristiti na različitim uređajima i operativnim sustavima, što povećava dostupnost i doseg publike.

Shimoda je specijalizirana za razvoj i transformaciju Vaših Web stranica u Progresivne Web aplikacije. Ako posjedujete Web stranicu i želite iskoristiti prednosti koje nudi PWA, obratite nam se. Pretvaranjem Vaše Web stranice u PWA možemo poboljšati korisničko iskustvo, povećati angažman korisnika i pomoći Vam da se istaknete u konkurenciji.

Najnovije objave

Želite kvalitetne Web stranice?

Krenite s nama u izradu Vaših novih Web stranica koje će uspostaviti snažan identitet i kvalitetnu online prezentaciju Vaše tvrtke. Uz našu pomoć, možete biti sigurni da će Vaš Web osvojiti Vaše klijente.

Zatražite ponudu