Web analitika i praćenje uspjeha

Web analitika i praćenje uspjeha

Jeste li se ikada zapitali koliko ljudi zapravo posjećuje Vaše Web stranice? Zanima li Vas koje Web stranice imaju najviše prometa, a koje treba poboljšati? Google Analytics može pružiti vrijedne uvide u promet Vaše Web stranice.
Web analitika i praćenje uspjeha

Jeste li znatiželjni tko posjećuje Vaše Web stranice? Želite li razumjeti kako posjetitelji stupaju u interakciju s Vašim Web Shopom i pretvaraju li se u kupce? Ne tražite dalje od moćne platforme – Google Analytics. Sa svojim robusnim značajkama i sveobuhvatnim alatima za analizu podataka, Google Analytics može pružiti vrijedne uvide u promet Vaše Web stranice.

Google Analytics – alat za analizu Web stranica

U današnjem digitalnom dobu, uspjeh bilo kojeg internetskog poslovanja ovisi o njegovoj sposobnosti da privuče i zadrži posjetitelje. Izrada privlačnih Web stranica samo je prvi korak prema postizanju ovog cilja. Nakon što se Vaša Web stranica pokrene, važno je konstantno analizirati i pratiti ponašanje posjetitelja pomoću alata kao što je Google Analytics.

Putem Google Analyticsa dobivate dragocjene uvide u to kako se korisnici kreću Vašom Web stranicom, koje stranice najčešće posjećuju i koliko vremena provode na svakoj stranici. Analizirajući ove metrike, možete identificirati područja za poboljšanje u smislu korisničkog iskustva i optimizacije sadržaja. Na primjer, ako stranica s određenim proizvodom ima visoku stopu napuštanja početne stranice, to može značiti da kupci ne pronalaze ono što su očekivali ili da stranica treba dodatne informacije kako bi ih dodatno angažirala.

Štoviše, kada je u pitanju izrada Web Shopa odnosno platforme za e-trgovinu, Google Analytics pruža moćne značajke prilagođene za praćenje stopa konverzije i prodajnih tokova. Možete analizirati koji kanali privlače najviše prometa na Vašu Web stranicu, što dovodi do kupovine proizvoda, dok također identificirate točke odustajanja u procesu kupnje. To omogućuje informirano donošenje odluka prilikom optimizacije Vašeg prodajnog toka za maksimalne konverzije.

Općenito, korištenje Google Analyticsa omogućuje tvrtkama da dobiju uvid u podatke o posjetima svojim Web stranicama u stvarnom vremenu. Omogućuje developerima ili marketinškim stručnjacima da učinkovito optimiziraju Vaše Web stranice fokusiranjem na ono što dobro radi i podešavanjem aspekata kojima je potrebno poboljšanje – što u konačnici rezultira boljim korisničkim iskustvom i povećanjem konverzija za Web Shop-ove. Uz korištenje ove robusne platforme, tvrtke mogu ostati ispred svoje konkurencije tako što će biti informirane o preferencijama i ponašanju posjetitelja svoje Web stranice.

Jeste li znali da za svoje klijente radimo besplatnu instalaciju i podešavanje Google Analytics platforme? U našim ste rukama uvijek u skladu s konstantnim tehnološkim napretkom. Također, vaučeri za digitalizaciju omogućuju Vam da iskoristite bespovratna sredstva od strane Ministarstva i izradite Vaše nove Web stranice ili Web shop vrlo povoljno.

Najnovije objave

Želite kvalitetne Web stranice?

Krenite s nama u izradu Vaših novih Web stranica koje će uspostaviti snažan identitet i kvalitetnu online prezentaciju Vaše tvrtke. Uz našu pomoć, možete biti sigurni da će Vaš Web osvojiti Vaše klijente.

Zatražite ponudu