Održavanje Web stranica

Održavanje Web stranica

WordPress je jedna od najpopularnijih CMS platformi na tržištu i prema statistici iz 2022. godine, nešto više 65% Web stranica na svijetu pogoni upravo WordPress. No, kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost, sigurnost i performanse Vašeg Web-a, održavanje Web stranica je neophodno. Redovito ažuriranje WordPress-a i dodataka, sigurnosnih kopija, optimizacija performansi i zaštita od zlonamjernih napada samo su neki od aspekata održavanja.

Problemi koji nastaju neodržavanjem

Jedan od najvećih problema koji se javljaju na zastarjelim Web stranicama jest sigurnosni propust. Svaki novi update WordPressa i njegovih dodataka sadrži sigurnosna poboljšanja i zakrpe za poznate ranjivosti. Ako ne ažurirate svoju Web stranicu na vrijeme, ona postaje ranjiva za hakere i zlonamjerne napade. Drugi problem koji se vremenom javlja su narušene performanse Web-a. Starije verzije WordPressa i dodataka mogu usporiti Vašu Web stranicu i dovesti do lošeg korisničkog iskustva. Redovitim ažuriranjem ti se problemi mogu učinkovito spriječiti. Konačno, ako zanemarite ažuriranje Vašeg Web-a, može biti narušena i sama funkcionalnost. Starije verzije WordPressa i dodataka možda neće biti kompatibilne s novijim tehnologijama i novim verzijama drugih dodataka. To može dovesti do toga da Vaša Web stranica ne radi ispravno.

Ako niste sigurni kako ažurirati svoju Web stranicu ili želite izbjeći probleme, kontaktirajte nas kako bismo Vam u tome pomogli.

WordPress

Ažuriranje WordPress-a uključuje nadogradnju samog WordPress CMS-a na najnoviju verziju, što obično uključuje sigurnosne nadogradnje, ispravke grešaka i poboljšanja performansi. Ažuriranje također može uključivati nadogradnju baze podataka ako je to potrebno, kako bi se osigurala kompatibilnost s novom verzijom.

Dodaci i teme

Ažuriranje dodataka i tema uključuje njihovu nadogradnju na najnoviju verziju, kako bi se osigurala bolja sigurnost, ispravljanje grešaka i poboljšanje funkcionalnosti. Nakon ažuriranja dodataka i tema, možda ćete trebati provjeriti Web stranicu i utvrditi da li je sve još uvijek funkcionalno, te ako treba, popraviti ili prilagoditi dizajn.

Sigurnost

Kada je riječ o sigurnosnom aspektu WordPress Web-a, osim samih nadogradnji WordPress-a, dodataka i tema, poduzimamo i druge mjere kako bi zaštitili Web od zlonamjernih radnji. Neke od njih su: ograničavanje neuspjelih prijava, promjena URL-a za ulaz admin dio Web-a, kompleksne lozinke, SSL certifikat itd.

Održavanje Web stranica - cijena

Cijena za održavanje WordPress Web stranica može varirati ovisno o raznim čimbenicima. No, za većinu Web stranica s kojima se susrećemo u radu, cijena se kreće od 200 do 400 Eura na godišnjoj bazi. Ako imate mali i jednostavniji Web, s osnovnim zahtjevima i nekoliko dodataka, cijena održavanja bit će niža nego u slučaju kompleksnih Web stranica s puno dodataka i složenijim zahtjevima kod izrade.

Važno je napomenuti da je posao oko održavanja Web stranice najčešće mjesečna obaveza, s obzirom na frekventnost kojom WordPress diktira tempo svojim ažuriranjima. No, u svakom slučaju, cijena održavanja je relativno mala u odnosu na probleme koji se mogu s vremenom javiti na neažurnim Web stranicama.

Želite kvalitetne Web stranice?

Krenite s nama u izradu Vaših novih Web stranica koje će uspostaviti snažan identitet i kvalitetnu online prezentaciju Vaše tvrtke. Uz našu pomoć, možete biti sigurni da će Vaš Web osvojiti Vaše klijente.
Zatražite ponudu