Web stranice na bazi predložaka

Web stranice na bazi predložaka

Izrada Web stranica na bazi gotovih predložaka nije uvijek najbolja ideja. Ograničena prilagodba, nedostatak originalnosti i potencijalni sigurnosni rizici čine ovaj pristup manje poželjnim za mnoge poslovne potrebe.
Web stranice na bazi predložaka

U današnjem digitalnom dobu, prisutnost na Internetu ključna je za uspjeh skoro svakog poslovanja. Mnogi se odlučuju za izradu Web stranica kako bi privukli potencijalne klijente i olakšali komunikaciju sa svojom ciljanom publikom. Međutim, postavlja se pitanje – je li izrada Web stranica na bazi gotovih predložaka zaista dobra ideja? U ovom članku razmotrit ćemo pet ključnih razloga koji ukazuju na to da korištenje predložaka za izradu Web stranica možda nije najbolji put za postizanje uspjeha na Internetu.

Izrada Web stranica na bazi predložaka može biti privlačna opcija zbog svoje prividne jednostavnosti i niže cijene, ali postoje ključni razlozi zašto to nije najbolja ideja:

Ograničena originalnost: Predlošci često nude ograničen prostor za kreativnost i individualnost. Vaša Web stranica na taj način izgleda vrlo slično drugim Web stranicama koje koriste isti predložak, što može otežati izdvajanje iz mase konkurencije.

Nedostatak prilagodbe: Gotovi predlošci često dolaze s unaprijed definiranim postavkama i strukturama koje se ne mogu lako mijenjati. To znači da ćete biti ograničeni u prilagodbi stranice kako bi odgovarala Vašim specifičnim potrebama i ciljevima.

Pitanja učinkovitosti: Predlošci nisu uvijek optimizirani za performanse, brzinu učitavanja i SEO. To može negativno utjecati na iskustvo korisnika i rangiranje na tražilicama, što može rezultirati s manjim brojem posjetitelja i nižom vidljivošću na Webu.

Nepouzdana podrška: Tvrtke koje nude predloške obično ne pružaju podršku na istoj razini kao Web stranica rađene po mjeri korisnika. Ako naiđete na probleme ili trebate tehničku pomoć, možete se suočiti s ograničenim resursima i vremenom odgovora.

Sigurnosni rizici: Predlošci koji se ne ažuriraju redovito mogu postati ranjivi na sigurnosne prijetnje. Nedostatak redovitih nadogradnji i održavanja može izložiti Vašu Web stranicu rizicima kao što su hakiranje i gubitak podataka.

U konačnici, dok izrada Web stranica na bazi predložaka može biti privlačna zbog svoje trenutne uštede vremena i novca, važno je razmotriti dugoročne posljedice i potrebu za jedinstvenim, funkcionalnim i sigurnim Web prisustvom koje će poticati rast Vašeg poslovanja. Također, unikatni Web dizajn pruža jedinstvenu i personaliziranu estetiku koja se savršeno prilagođava potrebama i ciljevima svakog pojedinog klijenta, stvarajući time autentično iskustvo za posjetitelje.

Negativni primjeri iz naše prakse

Prije 10-tak godina, klijentu smo izradili Web na bazi predloška koji je sam odabrao iz palete od nekoliko ponuđenih. Sve je bilo odlično, dizajn predloška jako lijep, funkcionalnosti koje su ga zadovoljavale i sve je to funkcioniralo naredne dvije godine nakon čega smo shvatili da je autor predloška odustao od daljnih nadogradnji. U praksi je to značilo da postoji ozbiljna opasnost od nekompatibilnosti s novim verzijama WordPress-a. To se nažalost i dogodilo nakon slijedećih godinu dana. Ne moramo posebno napominjati koliko je to bila, u najmanju ruku, nezgodna situacija, jer netko mora biti odgovoran za činjenicu da Web više ne izgleda i ne funkcionira kako je zamišljeno. Jedino je moguće rješenje bilo napraviti novi Web uz simboličnu naknadu, odnosno pronalaženje zajedničkog kompromisa. U svakom slučaju – takvo iskustvo više ne želimo priuštiti ni klijentu, a ni sebi.

Drugi primjer dolazi od jedne relativno velike i poznate tvrtke, koja nam je nedavno poslala upit za izradu novih Web stranica. Nakon što smo pregledali postojeće Web stranice, kratko smo se čuli s klijentom da prokomentiramo što bi od postojećih dijelova trebalo mijenjati, tim više jer je sam Web izgledao predivno, a sve je funkcionirao bez vidljivih problema. No, u razgovoru smo saznali da će tako biti do kraja tekuće godine, nakon čega Web više neće biti u funkciji. Nakon našeg iznenađenja odgovorom i nekoliko potpitanja, došli smo do informacija da je Web rađen na bazi gotovog predloška, čiji je razvoj u međuvremenu zanemaren, a kako je hosting tvrtka na čijem se poslužitelju nalazi Web, odlučila nadograditi korisničke račune novom verzijom php-a (vrsta programskog jezika), postojeće Web stranice automatski prestaju funkcionirati.

Kao što vidite, ovakve i slične situcije nisu rijetkost, a jedino rješenje je izrada Web stranica po mjeri.

Shimoda izrađuje jedinstvene Web stranice koje optimalno odražavaju želje klijenta i prilagođene su specifičnim potrebama i poslovanju svake tvrtke. Naša predanost prilagođenom pristupu jamči ne samo estetski privlačne Web stranice, već i izvanredno iskustvo korisnika.

Najnovije objave

Želite kvalitetne Web stranice?

Krenite s nama u izradu Vaših novih Web stranica koje će uspostaviti snažan identitet i kvalitetnu online prezentaciju Vaše tvrtke. Uz našu pomoć, možete biti sigurni da će Vaš Web osvojiti Vaše klijente.

Zatražite ponudu