Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava. Imamo dužnost brinuti za privatnost osoba čije smo podatke prikupili.
Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

Shimoda – Internet usluge (u daljnjem tekstu – Shimoda), drži se slijedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

Shimoda prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev.

Ova stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 25. svibnja 2018. godine.

Na koji način i koje podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, Shimoda prikuplja o Vama određene informacije.

Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, tvrtka/organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

Voditelj obrade

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je obrt Shimoda – Internet usluge, sa sjedištem:

Shimoda – Internet usluge
Presečno 185
42220 Novi Marof
Hrvatska

Koja je svrha i pravna osnova za prikupljanje podataka?

Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i Shimode, ako je isti već uspostavljen.

Koliko će dugo Vaši podaci biti pohranjeni?

Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovorit ćemo na Vaš zahtjev.

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje međusobnog poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Ako daljnja komunikacija između Vas i Shimode neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke.

Naravno, Vi u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade ili pohranu svih Vaših osobnih podataka.

Informacijska sigurnost

Kada Shimoda prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće tehničke mjere.

Shimoda je provela sve sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere.

Ako nas odlučite kontaktirati putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, nijedan od podataka koje otkrivate neće biti pohranjen na ovoj internetskoj stranici niti će biti prenesen ili obrađen na bilo kojoj trećoj strani. Umjesto toga, podaci se prikupljaju i dostavljaju u obliku e-pošte (email). Naši email (SMTP) poslužitelji zaštićeni su TLS protokolom (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

O našem internetskom poslužitelju

Ova internetska stranica smještena je kod pouzdanog pružatelja usluga u EU. Kompletan promet (prijenos datoteka) između ove interntske stranice i vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, ili imate bilo kakvo pitanje o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane Shimode, budite slobodni:

a mi ćemo odgovoriti najkasnije unutar 48 sati, besplatno.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita, putem kontakt informacija:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Martićeva 14
HR – 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
E-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr