Koliko god Web stranice bile kvalitetne, bilo estetski ili funkcionalno… pozitivni dojam će se drastično narušiti ukoliko su fotografije objekta ili proizvoda koji se prezentira, napravljene amaterski. Nažalost, mnogo smo puta bili svjedoci upravo takvog scenarija.

U današnje vrijeme svatko može fotografirati. I to u bilo kojoj situaciji. Dovoljan je mobitel ili jedan od tisuću modela fotoaparata koji se danas mogu kupiti za relativno nisku cijenu. Hmm… da li je tome baš tako?

Mobiteli i kompaktni fotoaparati imaju svoju svrhu (najčešće je to zabava u obliku dijeljenja fotografija na društvenim mrežama), ali za Web prezentaciju djelatnosti ili objekta koji Vam donosi prihod za život, stvari se ipak trebaju postaviti na višu razinu. Fotografiranje objekata – bilo da se radi o interijeru, eksterijeru ili određenom proizvodu, potrebno je obaviti profesionalnom opremom i na odgovarajući način. Samo tako možete osigurati vrhunsku kvalitetu fotografije koja je dovoljno dobra za gore navedenu svrhu.

Vjerojatno će se netko na ovom mjestu zapitati – “Zar mobiteli nemaju također 20 Mpixela kameru kao i DSLR fotoaparati?”. Naravno, imaju. Ali kvaliteta fotografije ne leži u broju pixela, već u veličini/kvaliteti senzora i objektivu koji se koristi. Broj pixela predstavlja samo veličinu fotografije, ne i kvalitetu.

U radu koristimo profesionalnu Sony opremu, a fotografiramo u digitalnom negativu (RAW format). Na taj način možemo izvuči maksimum iz fotografije u bilo kojoj situaciji.